X

Care sunt părțile corpului care îmbătrânesc mai repede

Care sunt părțile corpului care îmbătrânesc mai repede. Unele părți ale corpului îmbătrânesc primele, în timp ce altora le ia ceva mai mult timp să prezinte semne de îmbătrânire .

Unele părți ale corpului încep să prezinte primele semne vizibile de îmbătrânire, în timp ce alte părți prezintă aceste semne puțin mai târziu.

Care sunt părțile corpului care îmbătrânesc mai repede

1. Mâinile

Dacă ești femeie, cele mai vizibile semne de îmbătrânire vor apărea pe mâini . Conform cercetărilor dermatologice, pierderea elasticității și a volumului pielii de pe părțile laterale ale mâinilor poate fi cauzată de schimbările hormonale. Ca urmare a acestor schimbări, pielea începe să pară flască, iar venele pot deveni foarte proeminente. În plus, aceste semne de îmbătrânire sunt mai vizibile deoarece mâinile sunt rareori acoperite, ceea ce înseamnă că se pot forma pete din cauza expunerii prelungite la soare.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii dezvăluie beneficiile apei alcaline: Previne bolile şi îmbătrânirea, ajută în tratarea cancerului

Un lucru pe care îl puteți face pentru a minimiza efectele razelor solare asupra pielii dumneavoastră este să purtați mănuși sau să folosiți protecție solară pe mâini. Având grijă de mâinile tale, hidratându-le constant și protejându-le de expunerea la soare, le vei face să pară mai tinere, recomandă actualno.com.

2. Fruntea

Ridurile sunt primele care se observă pe frunte, motiv pentru care aceasta îți poate da de gol vârsta. Aceste riduri sunt create atunci când îți exprimi emoțiile și lasă urme care arată semne de îmbătrânire. Pentru a minimiza efectul ridurilor de pe față, ar trebui să utilizați produse care conțin retinol, deoarece acesta crește colagenul și reduce ridurile și îndepărtează pielea moartă. Ca urmare, pielea feței tale va arăta întotdeauna mai moale și mai radiantă, ascunzând semnele de îmbătrânire.

3. Ochii

Pielea din jurul ochilor este relativ subțire și formează riduri atunci când strângi ochii. Este ușor de deteriorat și toate la un loc duc la semne premature de îmbătrânire în zonă. Pentru a încetini îmbătrânirea pielii din această zonă, aplică în mod regulat o cremă cu factor de protecție, poartă ochelari de soare care blochează acțiunea razelor ultraviolete, iar acest lucru va influența și faptul că vei strâmba mai puțin din ochi.

4. Gâtul

Este posibil să te fi concentrat doar pe prevenirea ridurilor de pe față și să fi uitat de gât, ceea ce este o mare greșeală. Și anume, primele semne ale îmbătrânirii vor apărea și pe gât. Deși puteți preveni deteriorarea pielii prin aplicarea regulată a protecției solare, aceasta nu va ajuta la eliminarea tuturor semnelor de îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrâniți, va exista din ce în ce mai mult exces de piele în zona bărbiei și la baza gâtului, deoarece aceasta își pierde elasticitatea și volumul. Puteți rezolva această problemă cu proceduri de la un dermatolog care vă va recomanda injecții cu botox, creme cu retinol și alte proceduri estetice.

5. Gură

După ridurile de pe frunte și gât, vârsta ta se va vedea mai întâi în jurul gurii. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, apar ridurile, care vor fi alimentate și mai mult de daunele solare sau de faptul că bei prea mult lichid dintr-un pai sau dintr-o sticlă.

CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Cum poți încetini îmbătrânirea inimii

6. Sânii

Dacă porți un decolteu, semnele de îmbătrânire vor apărea printre primele în zona decolteului, mai ales sub influența radiațiilor ultraviolete. Vor apărea pete sau pierderi de pigmentare pe sâni și vei observa vase de sânge mai proeminente. Dacă doriți să evitați acest lucru, purtați îmbrăcăminte care să acopere zona și aplicați protecție solară în mod regulat. Cel mai bine este să aplicați crema înainte de a vă îmbrăca, astfel încât pielea să aibă timp să absoarbă totul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro